Monday, February 7, 2011

Meireles : Sang Singa Dari Bumi Portugal

Sebelum perlawanan menentang “big team” semalam, Meireles telah dipanggil oleh bossnya, King Kenny ketika berada di bilik persalinan pasukan.

Meireles (dalam hati) : Apa pulak boss panggey chek dah dekat2 nak start game nih? Ketaq lutut nih, dah la tak penah kena panggey lagi sebelum ni. Ka dia nak pelangkung sebab chek rembat ayam serama dia petang semalam? Uisk saspen betui la camni.

Setelah semua pemain keluar dan bersiap sedia untuk turun ke padang, Meireles menghadap King Kenny face to face seperti kata orang puteh.


Meireles : Yup boss, what can I help you ? (cehh speaking english pulak mamat ni).


King Kenny : Uish sejak bila hang terror sembang english ni? (dgn muka kagum).


Meireles : Lucas yang ajaq boss .. piaw punya dia taruk chek .. cengey oo mamat tu .. tak padan dengan kecik kemetot .. nak kona pun takut boss ..


King Kenny : Ooo ya ka? Baguih baguih … senang sket hang nak paham arahan atas padang nanti.


Meireles : Boss .. game dah nak start dah .. kang depa maen dgn 10 org aja kang ..


King Kenny : Eh lupa pulak .. ni ha aku nak turun ilmu dan nak bagi petua sikit kat hg.


Meireles : Ilmu? Petua? Chek ok aja boss .. kalu dapat petua nak kelihatan hensem dalam keadaan botak .. lagi chek suka .. hehe!


King Kenny : Banyak la hang punya hensem .. hang ada hati nak ganti jambu sebelum ni ka?


Meireles : Eh takde la camtu boss (dengan muka malu2).


King Kenny : Dah2 mengarut .. ni ha .. aku tengok kaki kiri hang power gila masa hang payung gol lawan Stoke sebelum ni .. rasanya hang boleh guna lagi untuk game ni ..


Meireles : Ooooo itu macam ka boss .. bleh tarak hal punya .. chek kasi special lagi nanti ..


King Kenny : Ingat Meireles, aku nak hang payung kaw2 punya bila depan gol .. kalu ada yang sebok nak tahan, hang payung sekali dengan depa masuk dalam gol ..


Meireles : Roger boss .. arahan diterima .. chek nak pi join kawan2 kat atas padang dah ni ..


King Kenny : Ok hang bleh pi .. pasal mamat jambu tu .. semua dah dapat amanat semalam ..


Meireles (dalam hati) : Phewwwww … lega chek .. sib baik dia tak hingaq pasal ayam serama tuh ..


Semasa perlawanan tersebut, Meireles telah berjaya menjaringkan gol dengan rembatan kaki kiri tahap dewa dengan gaya terbang ke awan. Terkial-kial defend dan keeper “big team” tengok bola tu masuk jaring. Manakala King Kenny dengan selamba kodok melompat depan bench “big team” untuk meraikan gol tersebut. Class tu bai class!!!

Sejurus selepas tamat perlawanan, di dalam bilik persalinan :

King Kenny : Baguih semua baguih … macam ni baru kita kata “The Liverpool Way” …


Meireles : Amacam boss .. ok ka gol yang chek payung dengan kaki kiri tadi?


King Kenny : Terbaek la hang ni .. siap terbang2 lagi haa masa payung bola tu … nganga aja defend ngan keeper depa tengok bola tu masuk gol .. tahan ngan cekup angin aja la jawabnya ..


Meireles : Sudah semestinya boss. Dah 4 bijik ni boss .. chek mintak halal aja la ayam serama nohh .. kira upah score gol la boss .. bleh kan? kan? kan?


King Kenny : Ayam serama? (konpius jadinya manager Liverpool ni)


Meireles : Ala ayam serama belakang umah boss tu .. chek (tak sempat abis ayat)


King Kenny : Woi .. mahai ayam serama champion yang aku beli tu .. hang amik buat lauk ka? Patut la asyik ilang aja ayam serama aku .. ingat musang seguntang yang rembat .. rupa-rupanya musang botak yang punya keja ..


Meireles : Ala boss .. tekak chek teringin sangat nak makan kari ayam Portugal .. lama dah chek tak balik kampung .. cari ayam kat kedai semua abis sebab cuti raya cina .. lalu kot belakang umah boss dengaq bunyi ayam .. so apa lagi .. mission accomplished la jawabnya .. sori tak sempat nak anta umah boss .. abis chek balun kat umah .. hehe!


King Kenny : Hang mai sini, hang mai sini … sedap hang buat lauk ayam serama aku nohh ..


Meireles dengan lajunya terus berlari keluar bilik persalinan dan dikejar tak cukup tanah oleh King Kenny .. Gerrard, Carra, Agger , Skrtel serta Reina konpius … Lucas pulak kata “sejak bila pulak depa maen aci ligan tak ajak chek nih? Hampeh tul depa nih ..” – Sekadar gurauan untuk menceriakan kan lagi hari buat para peminat Liverpool ..


Tahniah kepada pemilik, pengurus, pemain, staff dan juga semua peminat Liverpool di atas kejayaan yang amat membanggakan semalam. Semua meramalkan kita bakal dibelasah oleh “big team”, lebih-lebih lagi kita gunakan lima pemain pertahanan. Akibatnya .. Liverpool pulang dengan tiga mata penuh ke Anfield. Percaturan taktikal yang cukup mantap oleh King Kenny disertakan dengan kesungguhan serta kerajinan para pemain Liverpool di atas padang dan tidak dilupakan para peminat Liverpool yang berada di stadium. Memang terbaeklah sorakan yang diberikan. Tenggelam habis suara penyokong “big team”. Seperti yang King Kenny katakan .. kebangkitan Liverpool harus diteruskan .. fokus kita adalah perlawanan yang berikutnya. WALK ON REDS!!! YNWA!!!


YNWA

15 comments:

Yelena Anastasia Romanov said...

Takleh imagine kalau dialog ni mmg bebetul terjadi hehehehhe but Meireless Scored a beautiful shot last nice. Congrats LFC.

nanangLFC said...

Tahniah Utk kelab kesayangan kita Liverpool..dan Tahniah R.Meireles yang membuat rembatan Gol tahap DEWA..dan Tahniah KING KENNY & STEVIE Dan akhir sekali ...Takziah Torres

Merah Sebenar said...

memang perlawanan semalam buat torres tercengang.. skarang baru dia tau kelab mana lagi hebat..

http://merahsebenar.blogspot.com

sydney said...

Terbaik la! Loving this post :D

Anonymous said...

muahaha...xley blah...ckp kdah yg x tahan 2...haha
mmg terbak la...
keep it bro...YNWA!!!

pokdin said...

Raul Meireles yg mantap..
Teruskan score gol utk LFC..

http://sembangliverpool.blogspot.com

Merah Sebenar said...

Abg Meireles.. score la lagi mase lawan Sparta dgn West Ham.. dgn M.U nanti..

Go Go Meireles..

http://merahsebenar.blogspot.com

beemer said...

yelena ..
just jokes ..
meireles .. legasi uncle roy yg berbaloi ..

beemer said...

nanang ..
sukar utk mng tetapi against all odds .. we've prove it ..
siap takziah torek tu .. hehe!

beemer said...

merah ..
hebatnya sesebuah kelab itu bukan semata-mata kerana duitnya ..

beemer said...

sis sydney ..
glad you love it ..
kan betul apa yg fans mahukan bila RB pencen aritu .. KK is the best candidate for LFC!!!

beemer said...

anoy ..
thank you singgah di sini ..
tergeliat jugak jari nak taip bahasa kedah ni .. hehe!

beemer said...

pokdin ..
meireles mmg pembelian terbaek uncle roy .. KK yg maksimumkan kebolehan dia ..

beemer said...

Merah ..
hopefully RM4 akan fully fit Ahad nanti ..

JUNAIDI said...

Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui MBAH RAWA GUMPALA saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan MBAH RAWA GUMPALA yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti,MBAH RAWA GUMPALA juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penarik silahkan hubungi MBAH RAWA GUMPALA di 085316106111 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya.BUKA BLO DANA GHAIB MBAH RAWA GUMPALA