Monday, March 7, 2011

BPL : Apa Komen Anda Liverpool Menang Besar Kali Ini?


Bukan ker best kalau setiap minggu buleh senyum dan gelak macam malam ni kan? Persembahan terbaik Liverpool pada musim 2010-2011 dengan MEMBELASAH 3-1 (gol kesian sebijik kang malu pulak balik umah dengan teloq) skuad perasan kuat tapi rupa-rupanya hanya sekadar ayam pencen sahaja di Anfield. Mungkin ada yang berkata kita menang pertarungan malam ni tetapi mereka akan menang peperangan. Tetapi siapa yang mahu peduli apa yang mereka menang? Ada pakcik kesah? Berikut adalah kompilasi saat-saat penting pada dan selepas perlawanan ini:

1) Defend setan diayamkan oleh Luis Suarez. Mana pegi Smalling, Brown, Rafael dan jugak Evra? Evra pun kena ayam kaw2 malam ni. Ala Evra yang suka gebang besaq tu la. Yang perasan dia kononnya defend kiri paling best di BPL. Lauk ayam sungguh defend setan malam ni.

2) Nani siap nangis-nangis setelah pengadil Phil Dowd tak layan request dia untuk sent off Carragher. Dah la lari laju-laju kejar Phil Dowd pastu jatuh nangis cam budak kecik. Hang ni buat malu boss hang aja la Nani.

3) Anugerah assist terbaik BPL untuk Nani sebab tolong hatrik hero Dirk Kuyt score gol. Ada juga kawan-kawan yang kata Nani purak-purak injured nak elak kena pelangkung dengan bossnya. Mungkin betul juga sebab bossnya memang terkenal sebagai kaki baling baldi, boot bola, kerusi, meja dan sebagainya kalu player main cam hampeh. Tak caya tanya la Nistelrooy, Beckham, Heinze dan juga Stam yang pernah rasa hadiah2 ni. Macam babarian jugak rupanya boss depa nih.

4) Rafael nyaris makan penampar bewak dengan Skrtel sebab berlagak berani nak bergaduh lepas belasah Lucas. Tak padan dengan kecik kemetot, ada hati nak gadoh dengan defend otai BPL. Mungkin akan ada defend BPL yang lain pasni yang akan bagi penampar bewak kat Rafael kalu buat perangai bodoh macam ni. Buleh ka hang nak gadoh dengan Liverpool yang ada Carragher, Skrtel dan Kyrgiakos???

5) Suarez dan Kuyt bergabung tenaga untuk menghasilkan 3 gol untuk Liverpool. Team lain semua susah nak score tiga bijik dengan team perasan kuat ni tapi Liverpool? Selamba katak aja membolosi jaring team lauk ayam ni.

6) Van der Sar berperangai huduh dengan cuba untuk menyalahkan pengadil yang tidak cukup bias kepada pasukan mereka pada malam ini. Siap main kejar-kejar dengan pengadil. Apa kes?? Takkan nak menang guna pengadil?? Mana teloq hangpa semua weiii? Takpa sekurang-kurangnya hang pencen dengan kenangan kena belasah di Anfield.

7) Hadiah terbaik daripada pemain-pemain serta para peminat Liverpool sedunia kepada King Kenny sempena hari lahir beliau yang ke 60. Kemenangan besar ini seterusnya akan mengukuhkan lagi kedudukan King Kenny bagi mendapatkan jawatan pengurus tetap Liverpool pada musim panas nanti.

8) Pengadil malam ini iaitu Encik Phil Dowd bakal dibelasah di media pada esok hari oleh pengurus cap ayam yang tidak boleh menerima kekalahan kepada Liverpool. Tu aja la yang hang buleh buat, teloq gantung atas pokok kot sebab tu pengecut nak ngaku kalah.

9) Mana pegi striker pihak lawan yang kononnya score 5 gol dari 5 game sebelum ni dan juga yang dah score 19 bijik musim ni??? Hangpa dua ekoq hilang ghaib terussss daripada atas padang?? Kamon dengan Liverpool yang tak kuat pun tak leh score?? Elok pulak la adik hangpa si cicirito dapat gak gol kesian sebijik.


10) Debut sulung penyerang baru Liverpool Andy Carroll a.k.a AC9. Walaupun hanya bermain selama lebih kurang 20 minit, beliau telah memperlihatkan kemampuan beliau untuk menguasai perebutan bola tinggi. Bagi sedikit masa untuk beliau untuk mengembalikan semula kecergasan dan sentuhan di atas padang. Waspada kepada gandingan Carroll - Suarez selepas ini.

11) Pasukan yang konon-kononnya "big team" memerlukan penalti dan bantuan pengadil untuk tewaskan team ayam ni. Liverpool semua guna gol padang untuk laukkan team ayam. So sapa lagi best??? Sapa lagi ada kelas???


12) Kredit buat semua pemain-pemain Liverpool yang bangkit daripada persembahan buruk ketika menentang West Ham pada minggu lepas. Fokus kita sekarang adalah untuk menentang SC Braga di Europa League pada awal pagi Jumaat nanti.

13) So apa komen rakan-rakan sekalian di atas kemenangan yang dicipta setelah bertali arus kita semua dikutuk dari segenap ruang di internet? Sila berikan komen gaya bebas anda. WALK ON MY BELOVED REDS!!!!!


YNWA

12 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

YNWA...

pokdin said...

1) Defender takut kene gigit dgn Suarez..takut nk masuk dekat..haha

2) Liverpool main bagus, nk bg hadiah ari jadi kt King Kenny.

Apapun, Liverpool terbaik mlm nie..United tersungkur di bumi Anfield.


-http://sembangliverpool.blogspot.com/

nanangLFC said...

dan Kenyalang terbang tinggi...Tahniah Liverpool kerna membelasah setan merah...tapi suarez punya dribs fuhhlamak...3 bek ayam setan merah kena masak kaw2..mengingatkan aku dengan lagenda bola Maradona

Shankly said...

hopefully berterusn sambil end of season

Pert Doherty said...

suarez smpt tarik rmbut rafel.. hahaha

Riderz said...

tu tanda setan merah nk jatuh lah tu.. dh 2 kali kalah streak.. x nmpk btg idung rooney & berba pun dlm kotak.. sume main shoot jauh2 je.. ekeke

mlm yg gemilang utk liver!!

bkn sng nk tgk man utd kena titik! aritu kalah nasib je dgn chelsea, tp kali ni mmg terang lg bsuluh kalah dgn Liver!! hohoho

aku rasa gumbira sbb dpt tgk gerard shooting mcm dlu.. tu tandanya liver dh kembali ke prestasi tbaek!!!

RABUN said...

lawak siut suarez..org ckp, jahat tak nampak...ingat nak buat benda baik, rupanya tarik rambut hahaha!

jilah said...

yeay..gembira tahap gaban sgt...tgk setan merah kalah...pastu menyampah giler tgk si pelakon Nani tu..kata kaki dah sakit kena terjah ngan Carra tapi aku tgk ok jer tang dia lari kejar referee tu...penipu besar (tapi aku tetap nak ucap THANK U coz tolong KUYT jaringkan gol ke2 dlm masa tak kurang dari 5 minit pas gol 1...) apa2 pun MOTM ialah suarez dan REDS yg lain pun bagus...KUYT, Gerrard, lucas+ semua lah....defend pun ok...if only la kita main macam ni selalu...best Giler..YNWA!

kasut said...
This comment has been removed by the author.
kasut said...

Yeah,YNWA ko punya ulasan memang best bro, berdekah2 aku ketawa, padan muka MU, this victory always i'm waiting for, aku copy letak blog aku yea..

Filippo said...

http://ligainternational.blogspot.com/2011/04/safee-sali-terus-mengganas-di-indonesia.html

<-- safee sali score gol ke 5

JUNAIDI said...

Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui MBAH RAWA GUMPALA saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan MBAH RAWA GUMPALA yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti,MBAH RAWA GUMPALA juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penarik silahkan hubungi MBAH RAWA GUMPALA di 085316106111 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya.BUKA BLO DANA GHAIB MBAH RAWA GUMPALA